Regnbågsbron

"Det finns en bro; Regnbågsbron, som förbinder Himlen och Jorden. När ett älskat husdjur dör kommer det till en plats bortom Regnbågsbron. Där finns kullar och dalar med mjukt gräs där våra älskade vänner leker tillsammans hela dagarna. Där finns vattendrag med friskt vatten, massor av mat och solsken som håller dem varma. De gamla och sjuka djuren blir unga och friska igen precis som vi minns dem i våra drömmar. Djuren är glada och lyckliga, men de saknar någon som betydde mycket för dem, någon som blev lämnad kvar. Varje dag springer de och leker tills den dagen kommer då en av dem stannar upp och tittar bort i fjärran. Blicken skärps, öronen spetsas och plötsligt flyger han ivrigt iväg över det gröna gräset. Hans ben bär honom fortare och fortare tills han återförenas med den han älskar. Ni möts i en omfamning som vara för evigt. Ditt ansikte blir kysst om och om igen, dina händer smeker hans huvud som så många gånger förut och du tittar än en gång in i ögonen på ditt trogna husdjur som så länge saknats i ditt liv, men aldrig i ditt hjärta. Sedan korsar ni Regnbågsbron tillsammans för att aldrig mer skiljas."

(Översatt från Paul Charles Dahms originaltext)

http://indigo.org/rainbow

 

Till mina fyrbenta älsklingar

I livet älskade jag er dyrt, i döden älskar jag er fortfarande. I mitt hjärta har ni för alltid en plats som ingen annan någonsin kan fylla. Om tårar kunde bygga en trappa och hjärtesorg gjorde en väg, skulle jag gå hela vägen till himlen och föra er tillbaka hem igen.

 

 

 

S*Anniehoods Oddish (Tussan)

NFO a 09 (blå-vit)

20051125-20140627

S*IceWood´s Pepita (Pita)

NFO n 09 (svart-vit)

20040715-20140601

S*Tailor Hill's A Million to One ("Milly")
NFO nts 24 (Ambersilverspotted)
2003-10-29 - 2010-11-05

Milly min Milly... Hur ska vi klara oss utan dig? Du som så villkorslöst älskade alla... Ingenting är sig likt här utan dig... Vem ska nu buffa sitt huvud mot våra och vilja ha gos? Vem ska nu stjäla maten som vi glömmer framme? Vem ska nu vara först ut i köket när jag lagar mat och hoppas att något hamnar på golvet? Vem ska nu borra in sitt huvud vid min hals när vi ska sova? Milly, älskade Milly du fattas oss... 

Milly somnade in i min famn den 5 november 2010. Hon dog pga elakartad tumör i munhåla/svalg.

Tessie
1999-06-20 - 2010-05-03

Tessie, vår allra första katt som kom till oss när hon bara var 7,5 vecka. Du var så liten när du kom till oss, en rund vit liten boll. När min dotter flyttade hemifrån följde Tessie med, hon var mest min dotters katt.

              

S*Månlyckans Kärlek ("Pluppan")
NFO nt 24 (Amberspotted)
"Pluppan", "Loppan", "Piluttan"

2006-08-15 - 2009-12-02

           

 

 
 

Min älskade "Pluppan" har blivit den vackraste änglakatten i himlen. Min alldeles egna, underbara, finaste och goaste "Pluppan" har gått över Regnbågsbron. Mitt hjärta är sönder, och jag är helt förkrossad. Kanske är det sant att dom allra finaste änglarna hämtas alldeles för tidigt för att någon däruppe vill ha dom hos sig... 

"Pluppan" somnade in i min famn den 2 december 2009. Hon dog av elakartad benmärgscancer.

 


 

Oscar
1999-05-01 - 2005-01-21

 

 
 


Vår älskade Oscar finns inte längre hos oss.
Vi "kattnappade" dig en höstdag 1999 från en alkoholiserad kvinna. Din tillflykt där var ett skåp i köket.
När vi kom hem med dig sprang du in under soffan, och där stannade du i ett par veckor. Tessie var överlycklig över att äntligen få en vän, och hon kämpade tappert för att vinna ditt förtroende.
Till slut kom du fram och följde efter mig som en skugga. Ibland satt du bara bredvid mig eller slängde dig på rygg för att bli klappad. Varje kväll satt du och väntade på att jag skulle lägga mig, då följde du med och sov hos mig.
Du blev pappa till fyra ljuvliga små bebisar då du var ca ett år, och sedan dess har du varit alla våra kattungars gosefarbror. Alla älskade dig, du var deras stora trygghet i den "stora" okända världen.
På eftermiddagen den 21 januari 2005 somnade du in i min famn och obduktionen visade att du haft ett gravt medfött hjärtfel. Vi hoppas och tror att vi lyckades ge dig ett lyckligt liv om än alldeles för kort.
Vi kommer aldrig att glömma dig, älskade Oscar...

 

 

 

Lallalie's Ålivia
2000-05-29 - 2001-01-12

 
Älskade lilla gumman...
Vår tid med dig blev alldeles för kort.
Vi kommer aldrig att glömma dig,
du finns för alltid i våra hjärtan.

© S*Månlyckans 2002-2015