Du är alltid välkommen att ringa mig om det är något du undrar över, behöver hjälp med, om du har ett litet glädjeämne du vill dela med dig av, eller om du bara vill prata katt en stund. Jag svarar så gott jag kan och kan jag inte själv så tar jag reda på hos mina mer erfarna kattvänner. Finns jag inte hemma har jag mobilen med mig och jag försöker kolla mailen dagligen.

Vill ni köpa en kattunge från min uppfödning är ni välkomna att maila eller ringa som första kontakt, sedan också komma och hälsa på och träffa både mig och katterna.
Kattungarna säljs inte utan personlig kontakt. Av hänsyn till både mor och barn tar vi dock inte emot besökare/kattungeköpare förrän bebisarna är minst 3-4 veckor.
Det är väldigt viktigt för mig att vi känner förtroende för varandra och att jag vet att kattungarna får ett bra hem.
Kattungarna säljs i första hand som innekatter, och bör inte lämnas ensamma mer än 5-6 timmar.
Arbetar du heltid bör du kanske ha två katter, de vill gärna ha sällskap, precis som vi. En norsk skogkatt kostar vanligtvis mellan 6000-7500 kr inom Sverige. Köper du mer än en katt från mig, får du 1000 kr i rabatt per katt. Så om du ska skaffa din första kattunge, skaffa gärna två på en gång, du kommer inte att ångra dig... Du får dubbelt så mycket kärlek och tillgivenhet, dessutom blir katterna oftast mer harmoniska och lyckligare när de har en kattkompis.
Alla mina kattungar säljs först och främst som sällskapskatter, jag kan inte garantera att en katt blir en utställningskatt. Skulle det sedan gå bra på utställningar är det förstås ett extra plus, men jag har inga krav på att ni måste åka på utställning med katten. Det viktigaste för mig är att katten kommer till ett tryggt och kärleksfullt hem. Vi älskar att ha kattungar, de växer upp som familjemedlemmar och får vistas var de vill tillsammans med oss människor, hunden och de andra katterna. Om du är intresserad av att köpa en katt från S*Månlyckans, ska du veta att det är mycket viktigt för mig att de hamnar i bra hem med mycket kärlek och omsorg. Om du kan ge kattungen detta är du varmt välkommen att höra av dig. Jag försöker alltid leverera mina kattungar till det nya hemmet då jag anser att det är en trygghet både för mig och kattungarna att jag är med en liten stund vid introduceringen till allt det nya.

Då jag ger livslång support vill jag gärna att mina kattungeköpare hör av sig då och då, hellre en gång för mycket än en gång för lite. När det gäller mina kattungar får man ringa dygnet runt om det behövs. Jag blir glad av små "rapporter" då och då och gärna ett foto ibland. Hör gärna av er om ni undrar över något, vill dela med er av ett litet glädjeämne eller bara vill prata katt en stund. Och kom ihåg; inga frågor är för konstiga eller dumma att ställas, och det jag inte vet svaret på själv försöker jag ta reda på.

S*Månlyckans kattungar är vid flytten:

- SVERAK-registrerade
- Vaccinerade två gånger
- Avmaskade minst två gånger
- Veterinärbesiktigade med friskhetsintyg, max 1 vecka gammalt
- Doldafelförsäkrade i 3 år hos Sveland
- ID-märkta med chip
- Minst 12 men helst 14 veckor gamla
- Rumsrena
- Hundvana
- Vana vid livet i en familj med tonåringar

S*Månlyckans vita kattungar är dessutom:

- Hörseltestade hos veterinär

- BEAR-testade i samråd med den nye ägaren, om de säljs till avel.

Anledningen till detta test är att det krävs en viss varsamhet med att avla på vita katter, då det tyvärr finns en risk för ärftlig dövhet, som är kopplad till genen för den vita färgen. Enligt SVERAKs och FIFes regler krävs inget mer än ett vanligt hörseltest hos veterinär, men i många andra förbund och länder krävs ett mer avancerat test. Detta inebär i princip att ta ett EEG medan katten är sövd. På så sätt upptäcks om katten har en hörselnedsättning eller ej, inte enbart om katten är hörande eller döv. Detta test kallas för BAER-test och utförs i Sverigen endast på djursjukhuset i Strömsholm, Regionsdjursjukhuset i Helsingborg samt på Blå Stjärnan i Göteborg.

S*Månlyckans kattungeköpare förbinder sig att:

- På bästa möjliga sätt tillgodose kattens behov av skötsel och vård.
- Se till så att katten får sina vaccinationer regelbundet samt att minst veterinärvårdsförsäkra katten.
- Vid skada eller sjukdom, kontakta både veterinär och mig.
- Ej omplacera katten, utan att ta kontakt med mig först.
- Om katten försvinner, förolyckas eller måste avlivas, kontakta mig.
- Och kom ihåg, när det gäller mina sålda kattungar får ni ringa mig när som helst på dygnet om det behövs. Ni får inte "bara" en kattunge från S*Månlyckans, ni får en uppfödare på köpet vilket innebär att ni har livstids support om ni så önskar.

Eftersom mina kattungar i första hand är familjemedlemmar säljer jag inga kattungar till hem där de måste bo i eget rum, uthus eller liknande, eller använda blöjor.

Innekatt eller utekatt?

Här kan man läsa om fördelar och nackdelar för innekatter respektive utekatter.

Alla S*Månlyckans kattungar får med sig en liten "resväska" med bland annat maten de är vana vid, en filt, en pärm med stamtavla och div papper, CD-skiva med bilder från uppväxten.

Intresse visat: Som det låter. Ingenting är dock bestämt och kattungen kan fortfarande vara ledig så tveka inte att höra av er vid intresse. 

Bokad: Handpenningen är betald och återbetalas ej om kattungeköparen ångrar sig.

Däremot återbetals naturligtvis hela handpenningen om kattungen visar sig ha någon defekt. (Handpenning erlägges tidigast när kattungarna är fyra veckor gamla.)

Såld: Kattungen är betald och har fått en ny familj.

 

 


© S*Månlyckans 2002-2015