S*Månlyckans Ariel (Plingan, Pinglan)

NFO w (vit)

2013-01-24

(e. CH S*Nybackas Vincent & S*Englaflickornas Archita)

GSD IV-normal efter föräldrarna.

"Plingan" är född här hemma och pappa Vickes sista barn. Hon är en riktig buse, och gör helst allt som hon inte får hela tiden :) Hon älskar att retas med sin mamma, precis som de flesta tonåringar ;)

S*Englaflickornas Archita ("Chita")
NFO f 09 (Svartsköldpadd-vit)
2009-12-20

GSD IV-normal efter föräldrarna.

Stamtavla

Archita som jag föll för när hon bara var ca 2 veckor gammal, men hon skulle stanna kvar hos sin uppfödare Linda... Nåja jag blev jätteglad när Linda så småningom ville låna min Vicke för att para Archita med och bestämde genast att om det blev en flicka så ville jag gärna ha henne. Det blev tre pojkar... Så nu äntligen, nästan 2 år efter Archita föddes har hon äntligen blivit min :) Tusen miljoner TACK till dig Linda för att du lät Archita flytta hem till oss när du pga olika skäl inte kunde ha kvar henne själv. Jag är dig evigt tacksam!

S*Skogsälvans Hannah Montana ("Hannah")
NFO a 24 (Blå-spotted)
2010-03-27

GSD IV-normal efter föräldrarna.


Stamavla

Min allra goaste "Hanna-Panna"! Hannah som var bestämd redan innan hon ens blivit till att hon skulle flytta hit. Hannah är så lik sin moster, min "Pluppan" som så tragiskt somnade in endast drygt 3 år gammal. Hon har samma mjuka sätt, samma kvittrande när hon pratar och är lika gosig. Hannah älskar att sitta i fönstret och titta på alla fåglar som bor i träden utanför. TACK snälla Siv för att Hannah fick flytta hem till oss!

 S*Fursterikets Merlin the Magician ("Lilleman")
NFO n (svart)

2014-06-24

GSD IV-normal efter föräldrarna.

Jag föll pladask för "Lilleman" direkt när jag såg honom och jag är så glad över att han fick flytta hit. Han är dock inte så liten som man kanske tror när man hör hans smeknamn; vid 7,5 månaders ålder vägde han över 5 kg. Han är så gosig och pratig och vill gärna bli klappad hela tiden. "Lilleman" smälte in här så fort han kom och alla trivs i varandras sällskap. Tusen tack Åsa för min "Lilleman"!

 

CH S*La'degos Collagen ("Prinsen")
NFO e 22 (Cremetabby)
2004-03-18


Stamtavla

"Prinsen" kom till oss när han var 5 månader, ända från Arvidsjaur. Jag tror att han är världens snällaste katt. Stor och gosig lufsar han runt likt en nallebjörn. Det allra bästa han vet är att leka med vipporna och med sin älsklingsboll som han dessvärre slarvar bort väldigt fort... När jag dammsuger "hjälper" han mig för då vet han att bollen brukar komma fram =) På natten sover han gärna i min säng och delar kudde med mig. Små kärleksbett delar han ofta och gärna ut. Han älskar chips =) TACK Jeanette för min gosige "Prins"!
Prinsen kastrerades 20061205.

 

CH S*Nybackas Vincent ("Vicke")
NFO w (Vit)
2005-05-02


HCM-testad 2007-02-12 (normal)

GSD IV-testad 2009-07-08 (normal)

Vicke 7 år 3 månader

6 år

Stamtavla

"Vicke" är en liten skatt jag hade turen att hitta. Denna skatt kom till oss från Karlstad, där "solen alltid skiner", när han var 16 veckor. "Vicke" är en supergosig kille, som gärna pussas, och helst sover han i min säng. Så fort jag sätter mig i soffan kommer han och lägger sig i mitt knä tillsammans med "Pluppan" och "Prinsen". TACK Gunilla för ditt förtroende att låta "Vicke" flytta hem till oss.

Vicke kastrerades 20130406.

 

Våra katter som flyttat

Andrea Nibe av Björnsletta (N) ("Flisan")
NFO f 09 (Svartsköldpadd och vit)
2001-06-03

 Stamtavla

Flisan är min första avelshona och en "riktig" Norsk Skogkatt, för hon kommer från Norge. Jag hämtade hem henne när hon var 14 veckor gammal. Hon är lite av en "enmanskatt" och trivs bäst när det är lugnt hemma. Lite blyg och försiktig, men kommer gärna och gosar när vi är ensamma hemma. Hon har varit på utställning en gång, men vantrivdes, så därför är hon numera förskonad från det. Hon älskar däremot att vara mamma och tar hand om sina kattungar exemplariskt. TACK Ann Kristin för att jag fick köpa min "Flisa"!
"Flisan" kastrerades 20070628. 

Tyvärr dröjde det inte så länge efter kastrationen förrän "Flisan" blev hack-kyckling här hemma. Vi hade en enorm tur att, ganska så snabbt, hitta ett nytt underbart hem till vår "Flisan" där hon stormtrivs och verkligen har blivit en lycklig katt igen tillsammans med Rocky; en kastrerad hankatt. Tack Kicki och Uffe för att ni är så underbara och öppnade ert hem för "Flisan"!

 

S*Zios Diana ("Busan")
NFO f 09 (Svartsköldpadd och vit)
2003-03-03 Stamtavla

Våren 2003 var jag och hälsade på min vän Monica i Hylte och fick se "Busan". Det var nog kärlek vid första ögonkastet.. Jag hade letat länge efter en sådan "padda" som "Busan", så en varm sommardag i juni 2003 flyttade hon hem till oss. "Busan" är en pratig och gosig tjej som vill ha rinnande vatten i badkaret när hon är törstig. Hon har även lärt några av de andra katterna att vattnet är godast där. "Busan" är en duktig mamma som gärna tar hand om andra bebisar också. TACK Monica för min mysiga och busiga tjej. 
Busan kastrerades 20081215. 

"Busan" har flyttat till landet och bor nu utanför Laxå. Tack Sirpa för att "Busan" får den lugn och ro hon så gärna ville ha på senare tid och dessutom ett härligt kattliv hos dig!

 

Bente ("Gumman")
NFO d 22 (Rödtabby)
2005-06-20

Stamtavla

"Gumman" kom till oss den 1 februari 2007 som omplaceringskatt. P g a olika anledningar kunde hon inte stanna kvar i hemmet hon bott i sedan hon var tre månader gammal. "Gumman" är dotter till min egen hane CH S*La´degos Collagen och S*Månlyckans Angel och alltså barnbarn till vår "Flisan". Första gången jag såg "Gumman" och hennes två systrar var de bara ett par dygn gamla, och redan då fastnade mina ögon lite extra på henne. Nu känns det som om cirkeln är sluten då ödet ville att hon skulle flytta hit till slut. Hon är så vacker i mina ögon och dessutom en mycket trevllig fröken. Väldigt social, gosig och svarar när man pratar med henne. Trots att hon varit ensamkatt hela tiden i sitt förra hem, har det inte varit några stora problem för henne att komma hit och förhoppningsvis blir det bara bättre. "Gumman" och min äldste son har funnit varandra och hon ser nog honom som sin husse.
TACK Anna, "Gummans" förra ägare, för att "Gumman" fick flytta hit och TACK Christine, "Gummans" uppfödare, för en mycket trevlig katt.

"Gumman" har flyttat eftersom hon visade mer och mer tecken på vantrivsel hos oss. Hon bor nu hemma hos Monica och Ronald tillsammans med Hocuspocus, Simsalabim och Lucho och det fungerar jättebra. Tusen tack Monica och Ronald för allt ni gjort för oss!

© S*Månlyckans 2002-2015